Website VMC - Vasse Manderveen Combinatie 1994 Website VMC - Vasse Manderveen Combinatie 1994  Website VMC - Vasse Manderveen Combinatie 1994

In memoriam Jos Weersink

VMC

In memoriam Jos Weersink

Voor menselijke begrippen veel te vroeg is Jos Weersink, jeugdleider van JO 13 – 1 van onze jeugdafdeling V.M.C., afgelopen  maandag op 56 –jarige leeftijd overleden. Ik herinner me Jos als een zeer waardevolle kracht in de verdediging van ons eerste elftal, dat begin jaren tachtig acteerde in de tweede klasse KNVB. Maar Jos was ook een avonturier. Zo kon het gebeuren , dat hij op een vrijdagavond na een intensieve training naar oefenmeester Albert Kamp stapte en zei dat hij er a.s. zondag niet zou zijn i.v.m. een reis naar Mexico. De reactie van de trainer laat zich raden. Jos stond altijd klaar voor een ander. Toen hij in Vasse 4 speelde , was hij niet te beroerd om tijdens een beslissingsduel tegen UD uit te komen voor ons vlaggenschip om het derdeklasserschap te behouden. En dat lukt ook nog, mede dankzij zijn doelpunt.

Als jeugdleider benaderde hij het team, waarin ook zijn zoon Ties uitkomt, altijd op een positieve manier. Zo kon het gebeuren , dat hij na een onterechte nederlaag tegen de jongens en medeleiders zei: “Maar we hebben met zijn allen toch een mooie morgen gehad”? Of die ene keer, toen de trainer het team wat te fanatiek aansprak voor de wedstrijd en zij muisstil werden. “Ach jongens, zo erg is het nou ook weer niet, de trainer kan op dit moment niet de juiste woorden vinden om jullie op te peppen”. Daarom schetsen de spelers hun leider dan ook met de kenmerken “aardig, spontaan, sportief, goed aanmoedigen, behulpzaam, rustig, niet partijdig, hekel aan ruzie”.  Bij hem thuis hadden ze vorig seizoen, dat met een kampioenschap bekroond werd, een kampvuur waarbij ze naar hartenlust in vrijheid een partijtje konden ballen.  

Jos mocht ook graag praten met een ouder iemand over vroeger en hij verbaasde zich dan over de rust die mensen uitstraalden, en over de tijd en aandacht die men had voor elkaar . Misschien was Jos daarom wel die avonturier, op zoek naar die rust. Hopelijk heeft hij die nu gevonden.

Wij wensen zijn zoon Ties , Daphne  en overige familieleden de kracht  toe het grote verlies van Jos een plaats te geven in hun leven.

Namens bestuur S.V. Vasse,

 

Jan Veldhuis

------------------------------------------------------------------------------------------------------
[ Geplaatst op: 24-10-2016 - 15:10 ]